Συνεχίζεται το «πάρτι» απευθείας αναθέσεων από τον Αυγενάκη: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ για… καφέδες – Η ΙΚΕ των 1.000 ευρώ που θησαυρίζει

Σέρνει τον χορό των προκλητικών απευθείας αναθέσεων ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος δεν σταματά να ξοδεύει δημόσιο χρήμα, καθώς αμέτρητα έργα δίνονται χωρίς διαπραγμάτευση και χωρίς δημοσίευση, την ώρα που η ακρίβεια συρρικνώνει το εισόδημα των πολιτών.

Τι κι αν ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΟ, Σέρκος Χαρουτουνιάν, στην επιστολή παραίτησης του προς τον πρωθυπουργό που έφερε στο φως το Documentonews.gr κατήγγειλε «βροχή» απευθείας αναθέσεων, τις οποίες αδυνατούσε πια να υπογράφει. Ο κ. Αυγενάκης συνεχίζει το… βιολί της σπατάλης κρατικών πόρων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, φαίνεται πως συνηθίζει να πλαισιώνεται από πρόσωπα της εμπιστοσύνης του καθώς και ορισμένες εταιρείες οι οποίες φαίνεται πως έχουν προνομιακή μεταχείριση.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Νεκτάριος Βιδάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ όταν ο Αυγενάκης ήταν υφυπουργός Αθλητισμού και μετακόμισε, αργότερα, μαζί του στον υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τώρα εκτελών χρέη προέδρου μετά την παραίτηση του Σ. Χαρουτουνιάν.

Η «χρυσή» ΙΚΕ των 1.000 ευρώ

Την ίδια διαδρομή ακολούθησε και η εταιρεία ProExpo. Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2022 με κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ, όμως έχει καταφέρει να θριαμβεύει, όπως αποκαλύπτει η «Δημοκρατία» στον στίβο των απευθείας αναθέσεων από το υφυπουργείο Αθλητισμού και τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ούτε δύο μήνες αργότερα πήρε με απευθείας ανάθεση την προμήθεια εκθεσιακού εξοπλισμού για το ΟΑΚΑ Bike Festival, ύψους 6.820 ευρώ. Η «μηχανή» πήρε μπρος και δεν σταμάτησε ούτε όταν ο κ. Αυγενάκης άλλαξε υπουργείο και τοποθετήθηκε στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Ιούνιο του 2023.

Με λίγα λόγια, όλες οι συμβάσεις που έχει πάρει η εταιρεία αφορούν αποκλειστικά δράσεις σε φορείς που ανήκουν στον αθλητισμό και την αγροτική ανάπτυξη και εποπτεύονται από τον ίδιο άνθρωπο. «Αυτή η εταιρεία κατάφερε σε περίπου 1.000 μέρες να πάρει από το Δημόσιο με απευθείας ανάθεση παραπάνω από 80 δουλειές», αναφέρει η «Δημοκρατία» στο σημερινό της φύλλο. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο τζίρος αγγίζει, αν δεν ξεπερνά, το 1 εκατ. ευρώ!

Ακόμη ένα παράδειγμα του πάρτι των απευθείας αναθέσεων είναι σύμφωνα με την εφημερίδα και τα 1.173.816 για… καφέδες σε σεμινάρια αγροτών.

6.000 ευρώ για «συνθέσεις λουλουδιών» στο γραφείο του

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις 105.720 ευρώ σε διάστημα δύο μηνών (Νοέµβριος 2023 – Ιανουάριο 2024) για παρεμβάσεις στο υπουργικό του γραφείο και «εθιµοτυπικά δώρα» λόγω Χριστουγέννων, με 4.700 ευρώ εξ αυτών να δαπανώνται για μπεγλέρια, ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε απευθείας ανάθεση ύψους 6.000 ευρώ για «προμήθεια συνθέσεων λουλουδιών», όπως αποκάλυψε το Documentonews.gr.

Προεκλογική εκδήλωση στην Κρήτη με κρατικό χρήμα

Το πιο πρόσφατο… κατόρθωμα του υπουργού που δεν βάζει το χέρι στην τσέπη ούτε για τις «συνθέσεις λουλουδιών» στο γραφείο του, ήταν η κομματική εκδήλωση που έστησε στις 29 Μαΐου με κρατικούς πόρους στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το κόστος ανήλθε στα 10.292 ευρώ, τα οποία περιλαμβάνουν την ενοικίαση του κινηματογράφου «Αστόρια» (992 ευρώ), την ηχητική και μικροφωνική κάλυψη (3.100 ευρώ), την παροχή «ελαφρού δείπνου για 1.000 άτομα» (3.100 ευρώ) και την πλαισίωση της σκηνής με το ανάλογο υλικό (3.100 ευρώ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί